Net voor het begin van de competitie verscheen trainer Kristof Strobbe opeens voor de spelers van de Pittemse hoofdmacht. Op korte termijn moest hij zich oriënteren en een team samenstellen waarmee hij de competitie in kon. Dat lijkt goed geslaagd, want na vier speeldagen in competitie is KSV Pittem lijstaanvoerder in 4e provinciale.   “Deze zeges had ik zeker niet verwacht”, vertelt de oefenmeester na weeral een gewonnen match. Hij is een gedreven verschijning langs de lijn die zijn elftal wil zien 'voelen' en 'duwen'. Er moet gewerkt worden, door iedereen op het veld. “Ik had het gevoel dat iedereen een beetje zijn eigen ding aan het doen was in de selectie die er rondliep. Toen ik het team leerde kennen, waren er in totaal 40 spelers beschikbaar.”  

MENTALITEITSVERANDERING  

De ervaren coach pikte snel in op het Pittemse sportpark, selecteerde door en herorganiseerde de structuur en de beleving van de spelers. “Ik vond dat er een mentaliteitsverandering moest komen. Er was respect nodig voor de technische staf en ons bestuur. Er moest daarnaast onderlinge concurrentie komen, want dat maakt iedereen sterker. Daar moesten spelers eerst wel mee leren omgaan. Iedereen moet elkaar het licht in de ogen gunnen. Iedereen is namelijk vervangbaar, maar ook broodnodig dit seizoen.”  

JONGE GASTEN  

Strobbe, die in een vorig sportief leven doelman was bij clubs van niveau in Aalter, Ruisselede, Zwevezele en Oostkamp, deed jonge gasten toestromen in zijn beoogde eerste elftal. In de eerste competitiematch op Anzegem maakten Jarne Ide (17) en Maxime Vandeputte (17) hun debuut. Kobe Boeve (17) tekende begin september een overeenkomst. Mika Bracke (17) en Jari Carré (18) maakten vorig seizoen reeds deel uit van onze fanion.   “Ik werk graag met gedreven jonge mensen”, zegt de trainer, “die komen wekelijks op training om in zichzelf te investeren. Een van hen komt soms rechtstreeks van het land op de tractor naar training om er maar bij te kunnen zijn.” De goesting en de grinta van de jeugd zijn een voordeel voor onze vereniging, want door blessures krijgen jongeren al gauw een kans bij onze nieuwe hoofdcoach. “Of 17 jaar of 35, de mannen die er keihard voor willen werken, die spelen. We zien dan wel waar het schip uiteindelijk strandt”, concludeert hij kalm.  

VEEL WERK  

Op dit moment is er van een strandend schip bepaald nog geen sprake. Boven elke verwachting heeft de fanion nog het maximum van de punten na vier speelrondes. Er staat een team in het veld waarvan de leden voor elkaar en met elkaar willen knokken voor elke meter grond. Daarbij zit er voetballend vermogen in de ploeg. Strobbe: “Ik vind het leuk dat ik trainer kan zijn in mijn eigen woonplaats en de resultaten doen natuurlijk deugd. Maar we gaan niet naast de schoenen lopen. Er is hier nog zoveel werk te doen bij KSV Pittem en juist dat maakt het zo leuk.” ■